Vis nyhed

Familiegastronomi i Sommerland Sjælland

Muslinger fra Rørvig Fisk og Røgeri, dampet med æblemost fra Sindinge Gårdbutik, i sprødt selskab med diverse urter og grøntsager fra Lammefjordens Grønt eller Birkemosegaard.
Små nye kartofler fra Lammefjordens Grønt, med røget makrel fra Rørvig Fisk og Røgeri, vendt i en dressing med sennep fra Sindinge Gårdbutik og honning fra Sommerland Sjælland.
Odsherred og Lammefjorden er kendt for sine unikke og lækre lokale råvarer, som blandt andre bruges af flere kendte restauranter inklusiv Noma i København.
Men hvor kommer gulerødder, asparges og kartofler egentlig fra, og hvorfor er Lammefjorden så speciel. Det kan de yngste gæster i Sommerland Sjælland nu få svar på, mens de laver mad til mor, far og resten af gæsterne i parken.
- Vi ligger i et helt specielt område – et kulinarisk skattekammer – hvad angår grøntsager og råvarer. Det vil vi meget gerne præsentere for madglade og nysgerrige børn, fortæller Kåre Dyvekær, der er direktør i Sommerland Sjælland, og fortsætter: 
- Derfor byder vi de kommende lørdage velkommen til familiegastronomi-eventet ”Fra Fjord Til Bord”, hvor børnene laver mad og smagsprøver til resten af gæsterne i parken.

Liv i udekøkkenet

Sommerland Sjælland har allieret sig med Frugtformidlingen, der sørger for at give deltagerne i Fra Fjord Til Bord en masse viden og oplevelser, mens der laves mad.
De forbipasserende gæster kan dog også regne med, at de får noget med hjem, hvis de kigger forbi køkkenet midt i parken.
- Vi sørger for, at der bliver smagsprøver til de forbipasserende, liv i køkkenet, røde kinder og sjove udfordringer til alle, lover Katrine Terkelsen Roelsgaard fra Frugtformidlingen.
”Fra fjord til bord” er en helt speciel mulighed for børnene og deres forældre til at prøve kræfter med madlavning helt fra bunden med lokalområdets velsmagende råvarer. Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først til mølle, men vi starter nye kokkehold cirka hver halve time.
- Familiegastronomi-eventet har et begrænset antal pladser og afvikles kun fire gange i år, så vi håber, at vi ser nogen madglade og interesserede børn i køkkenet i løbet af juli og august, slutter Kåre Dyvekær.
Fra Fjord Til Bord afvikles lørdag den 30. juli samt lørdag den 6., 13. og 20. august.

Læs mere


sommerland sjælland er på de sociale medier
copyright © 2013-2018 sommerland sjælland | Website af Justworks