Vis nyhed

Istid i Sommerland

Sommerland Sjælland har allieret sig med de dygtige københavnske iværksættere fra Istid, der laver is med flydende nitrogen.
Istid besøger parken mandag den 17. juli og igen mandag den 31. juli.
- Som en del af aftalen har vi skabt kontakt mellem Istid og Sidinge Gårdbutik, så pigerne har fået nogen gode lokale råvarer at arbejde med, forklarer Mette Dyvekær, der er medejer af Sommerland Sjælland, og uddyber:
- De har blandt andet lavet deres egen lækre udgave af Kæmpe Eskimo med solbærsirup og chokoladestykker samt en sorbet af hyldeblomst og hvidtjørn.

Is i røg og damp
Mogens Bentsen fra Sidinge Gårdbutik har forarbejdet råprodukterne fra lokalområdet omkring gården i Odsherred, mens Anniken Sand og Nina Victoria Berg laver selve ismassen.
Selve isen laves i Sommerland Sjælland ved hjælp af flydende nitrogen, der har en temperatur på -196 grader.
- Det er et virkelig sjovt syn, når pigerne kommer rullende ind i parken i deres gamle ombyggede brandbil, stiller op og går i gang med at lave is, griner Mette Dyvekær og fortsætter:
- Når ismassen blandes med den flydende nitrogen, står der en masse damp op, fordi det er så koldt, men der kommer virkelig lækker is ud af det.

Vigtig fortælling om Odsherred
Odsherred er kendt vidt og bredt for sin unikke produktion af råvarer, hvor Dragsholm Slot og deres michelinstjerne er kronen på værket. 
- Uden sammenligning i øvrigt synes vi, det kunne være sjovt at lave Sommerland Sjællands egen fortolkning af vores lækre lokale produkter, og hvad er mere sommerland end en god is, spørger Mette Dyvekær og slutter:
- Derfor har vi inviteret pigerne fra Istid, så de kan forkæle vores gæster med smagen af Odsherred.
Gæsterne i Sommerland Sjælland har naturligvis mulighed for at smage på isen, når der uddeles gratis smagsprøver så længe lager haves.

Istid i Sommerland


sommerland sjælland er på de sociale medier
copyright © 2013-2018 sommerland sjælland | Website af Justworks