Vis nyhed

Verdens største havørn på besøg

Vingefanget er tre meter, og vægten viser otte kilo – Stellers Havørn er bestemt en rovfugl, der er til at tage og føle på.
Søndag den 16. juli kan den store havørn opleves i Sommerland Sjælland, når falkoneren kommer på besøg.
- Den er gigantisk, den er virkelig kæmpestor, og så har den et grotesk stort næb, fortæller Flemming Salomonsen, der er falkoner, og fortsætter:
- En normal havørn spiser måske 1,5 vagtel om dagen. Stellers Havørn spiser fem vagtler om dagen. 

Ørn med dansk islæt
Når Flemming Salomonsen præsenterer den store havørn i Sommerland Sjælland er der tale om en premiere, da rovfuglen ikke tidligere har været præsenteret for publikum.
Faktisk er der tale om en rovfugl med et dansk islæt, selv om den ikke lever naturligt i Danmark.
Da opdagelsesrejsende og polarforsker Vitus Bering drog på rejse og opdagede, at Asien og Nordamerika ikke er forbundet, havde han den tyske læge og naturforsker Georg Wilhelm Stellers med på rejsen.
- Det var her, at man opdagede den store havørn for første gang, derfor fik den navnet Stellers Havørn. Det var i forbindelse med samme rejse, at Beringsstrædet blev opkaldt efter danske Vitus Bering, forklarer Flemming Salomonsen.

Hold en rovfugl
I løbet af dagen får gæsterne i Sommerland Sjælland mulighed for at komme helt tæt på forskellige rovfugle, som falkoneren vil præsentere og fortælle om.
- Efter de tre daglige shows får gæsterne desuden mulighed for at holde de forskellige fugle under kyndig vejledning, så der bliver chance for at få taget gode billeder med fuglene, fortæller Kåre Dyvekær, direktør i Sommerland Sjælland, og uddyber:
- Vi håber, at eventet kan give gæsterne ny viden og en stor oplevelse med hjem.

Rovfugle i Sommerland Sjælland


sommerland sjælland er på de sociale medier
copyright © 2013-2018 sommerland sjælland | Website af Justworks