Udforsk Odsherred

Gå på opdagelse i egnens skønne natur og spændende aktiviteter

Gå på opdagelse i Odsherreds skønne natur og massevis af oplevelser og aktiviteter

Booker I et ophold i Sommerland Sjælland, venter der jer en hyggelig familieferie i skønne Odsherred. Området byder på mange seværdigheder bl.a. lækre strande og fundet af Solvognen. Du kan tage på familieferie i Sommerland Sjællands familiehytter hele året og nyde alt det skønne, Odsherred har at byde på – også uden for skolernes sommerferie.

geo hunting.png

Geo Hunting 

GeoHunting – Jagten på historien, er et koncept der fortæller om Odsherreds mange seværdigheder, og om de mange sagn og historier der findes i området. Samtidig er det også et ønske om, at vi alle skal lege, grine og hygge os noget mere med hinanden, helt uden brug af mobiltelefon.

Odsherred Brandmuseum

Baabuu baabuu. Hvis du, ligesom os, elsker brandbiler, så tag et besøg på Odsherred Brandmuseum. Her finder du mere end 25 brandkøretøjer, spændende brandudstyr og inde på musset er der trædebiler og flere af de store brandbiler kan I få lov at sidde i.odsherredbrandmuseum.png
solgårdens familiehave.png

Solgårdens Familiehave

Tag familien med til Solgårdens Familiehave og nyd en dejlig dag med hygge, frisk luft og masser af aktiviteter. Der er noget for alle aldre – fra den 2-årige til senior på 90. Et oplagt sted til familiehygge, men også til skoleudflugter, firmaarrangementer, polterabend.

Odsherred Fodboldgolf

Fodboldgolf er overraskende sjovt og udfordrende! Frisk luft, skøn natur og sjov motion. Odsherred Fodboldgolf er et af landets smukkeste fodboldgolf steder og bestemt et besøg værd.

odsherredfodboldgolf.png
oddenbryg.jpg

Odden Bryg

Odden Bryg er et lille bryghus beliggende ved Kattegats kyst på Sjællands Odde. Odden Bryg har vundet flere medaljer for Havbund og Havhingst ved internationale ølsmagninger i Tjekkiet og Frankrig samt ved en stor fødevaremesse i Danmark.

Odsherred Trafikmuseum

Odsherreds Trafikmuseum blev åbnet i maj 1992 og museet huser samlinger af billeder og effekter med relationer til den kollektive trafik i og omkring Odsherred. Udstillingen omfatter emner om de 3 vestsjællandske privatbaner, Odsherreds Jernbane, Høng-Tølløse Jernbane og Hørve Værslev Jernbane, samt om bus- og færgeruter, posthistorie, fragt- og vognmandsforretninger og hyrevognskørsel, men også om kollektiv trafik i almindelighed.

trafikmuseum.png
dansk tang.png

Tangsafari 

Tag med på en verden af nye opdagelser og nye smagsindtryk med tangsafari i vores skønne egn. Der vil blive forklaret, illustreret og undervist i tangs sunde egenskaber og fremtidsperspektiver. Hvilket får de fleste til at slå øjnene op

Odsherred Rescue Zoo

Odsherred Zoo Rescue er Danmark første og eneste Rescue Center for eksotiske dyr i nød. Dyrene kommer fra forsøgslaboratorier i kosmetikbranchen eller medicinalindustrien, fra illegal handel eller tvangsfjernet dyr fra privat eller fra mindre Zoologiskehaver.

odsherred zoo_.png
museum.png

Psykiatrisk Museum

Besøg Psykiatrisk Museum i Nykøbing Sj og oplev, hvordan patienterne levede på det gamle sindssygehospital. Tag samtidig en guidet rundvisning i det smukke og bevaringsværdige hospitalsområde. Du får en oplevelse, du ikke glemmer.

Glasspiren Familieværksted

Et besøg i GlasSpiren er underholdning for hele familien. Der er mange forskellige typer glas og klistermærke-designs at vælge imellem. Her kan du skabe dit eget personlige glas og få det sandblæst.

glasspiren_.png
Kastanielys.png

Kastanielys

I butikken på Sjællands Odde, kan I opleve lysestøbningsprocessen, når Kastanielys producerer lysene efter den oprindelige fremgangsmåde og dypper de opspændte væger gentagne gange, ind til de har den ønskede størrelse og facon. Efterfølgende farves, bearbejdes og dekoreres de. Besøgende børn kan farve de lys de køber i deres yndlingsfarve.

Solvognens Fundsted

Solvognen er et af de vigtigste bronzealderfund i Europa, og stedet i Odsherred hvor den blev fundet, er nu tilgængeligt til fods eller på cykel året rundt og døgnet rundt. Her midt i den skønne natur i Trundholm Mose blev bronzefiguren med hesten på den sekshjulede vogn og den ornamenterede og guldbelagte solskive ofret som led i et religiøst bronzealder-ritual.

solvognen.png
anneberg kulturpark.png

Anneberg Kulturpark

I midten af Danmark og i hjertet af Odsherred finder du Anneberg Kulturpark. Her får du gastronomi, kunst, kultur og oplevelser året rundt. Oprindeligt opført som et sindssygehospital, i dag et mødested for alle sanser - og for alle aldre.

Ulvsborg Historisk Værksted

Ulvsborg Historisk Værksted er landets eneste oplevelsescenter, hvor du kan besøge Danmark i brydningstiden mellem vikingetid og middelalder. Her kan alle være med, når der skal bygges, smedes, spindes og laves mad. Gården og haverne skal plejes og vedligeholdes, og der skal trænes i sværdkamp og bueskydning til ufredstid.

ulvsborg.png
gekkopark.png

Gekko Park

Odsherred rummer noget af landets mest varierede natur, og danner den perfekte ramme for Gekko Park. I Gekko Park inviteres du til en oplevelse ud over det sædvanlige, hvor du i sikre rammer vil blive udfordret fysisk og psykisk.

Prøv også...

Vi ses til bade-, skov- & sjovtur

0