Sommerlands grønne rejse

Læs mere om hvad vi gør for at mindske vores CO2-aftryk og vælge den mere bæredygtige og miljørigtige vej

Hjælp os med at passe på jordens ressourcer 

Vi er endnu ikke helt i mål, men allerede godt i gang med at lette vores klimaaftryk og spare på jordens ressourcer, der hvor vi kan. Vi tror på, at de helt små skridt også kan være med til at gøre en forskel, så derfor kigger vi løbende efter nye måder, vi kan forbedre os på. Denne rejse ville ikke være mulig uden kontinuerlig støtte og opbakning fra vores gæster, der giver os muligheden for at foretage de rette investeringer og omlægninger til en grønnere profil.

Derudover er der flere ting, du som gæst også kan gøre, for at gøre dit besøg i Sommerland lidt grønnere. Blandt andet har vi opsat flere skraldespande, så det som gæst også er muligt at sortere sit affald, vi har egen togstation lige midt i parken, så du nemt kan rejse hertil med offentlig transport, og så har vi indført rabat på drikkevarer, hvis du medbringer egen kop.

Læs mere om vores grønne rejse og den rolle, vores gæster spiller i den forbindelse, herunder.

En grønnere tur

Vi har gjort det nemt for dig at rejse grønnere:

Vi har vores egen togstation midt i parken, så du kan tage Odsherredsbanen med Lokaltog lige til døren. Odsherredsbanen kører mellem Holbæk og Nykøbing Sj. to gange i timen (i dagtimerne), og der er masser af spændende oplevelser langs ruten. Husk at trykke stop for at komme af og på toget!

udforsk-odsherred-lokaltog-odsherredsbanen-tag-toget-paa-ferie-familietur-udflugt-sommer-oplevelser.jpg
sommerlandsj-sommerland-sjaelland-odsherred-vi-skaber-minder-groen-profil-genbrug-engangsprodukter-udfases-recycling-medbring-egen-kop.jpg

Engangsprodukter udfases

Vi udfaser løbende engangsprodukter, hvor vi kan.

Når du køber sodavand i parken, er dit sugerør eksempelvis lavet af pasta (har du gluten allergi eller af andre årsager ikke ønsker et pastasugerør, beder du blot vores sommerværter om ikke at give dig et pastasugerør).

Derudover kan du spare 5 kr. på de drikkevarer, du køber i parken, hvis du selv har en kop med, vi kan fylde i.

Nu med fjernvarme

I 2023 har vi fået fjernvarme leveret af Odsherred Forsyning.

Samarbejdet giver mening for begge parter, da vi får løst en udfordring ift. kapaciteten med de mange nye brusere i omklædningsrummene i vandlandet, og Odsherred Forsyning har nogle at levere varmen til i sommerhalvåret, hvor de fleste andre ikke har brug for så meget varme. 

Den nye varmekilde giver ikke varmere vand, men det varme vand bliver mere stabilt og med grønnere energi.

sommerlandsj-sommerland-sjaelland-odsherred-vi-skaber-minder-vandland-badeland-den-blaa-lagune-fjernvarme-energikilde-opvarmning-groen-energi-odsherred-forsyning.jpg
sommerlandsj-sommerland-sjaelland-odsherred-sommervaert-sommerjob-saesonarbejde-vi-skaber-minder-groenne-profil-arbejdstoej-uniform-genbrugsmaterialer-recycling.jpg

Krav til leverandørerne

Vi har længe arbejdet med at tilvælge de grønne løsninger, når vi investerer i nyt, og de sidste par år har vi sat yderligere skub i den grønne omstilling ved også at kigge på nogle af de eksisterende løsninger, der kunne forbedres og optimeres.

I 2023 har vi eksempelvis fået leveret vores personaletøj fra Textile Pioneers, hvor tøjet er produceret af 100% genanvendt materiale (60% genanvendt bomuld fra afklip fra tøjfabrikker og 40% genanvendt polyester fra engangsplastikflasker).

Genanvendelige materialer

Vi indkøber med fokus på bæredygtige og genanvendelige materialer. Meget af vores arbejdstøj og flere af produkterne i vores souvenirshops er lavet af genanvendt materiale.

Fra 2023 indfører vi også genanvendelige parkkort, så du har mulighed for at aflevere dit parkkort efter endt besøg, i stedet for at smide det ud, ligesom du kan vælge at tage et af de genanvendte parkkort, når du besøger os, så hvert parkkort får en længere levetid, og vi ikke skal trykke ligeså mange .

sommerlandsj-sommerland-sjaelland-odsherred-vi-skaber-minder-groenne-profil-genbrugsmaterialer-recycling-miljoe-baeredygtighed-bamser-eco-friendly-souvenir.jpg
sommerlandsj-sommerland-sjaelland-odsherred-sommervaert-sommerjob-saesonarbejde-vi-skaber-minder-groen-profil-bekaemp-madsspild-pizza-buffet.jpg

Nej tak til madspild!

Vi arbejder aktivt mod madspild i vores kiosker og restauranter. På de stille dage med færre gæster, fylder vi eksempelvis ikke pizzabuffeten helt op, men laver i stedet hjertens gerne jeres favoritpizzaer, når I kommer og spørger efter dem. På den måde undgår vi at lave mad, der ikke bliver spist, og vores buffetgæster kan nyde pizzaerne frisk fra ovnen.

Vi sparer på energien

Vi forsøger altid at spare på energien, der hvor vi kan.

På de stille dage bestræber vi os derfor på, at samle flest mulige gæster i udvalgte forlystelser, før vi starter dem. 

I praksis betyder det, at nogle forlystelser kører i faste intervalperioder, og ved andre skal du blot henvende dig til den nærmeste sommervært, hvis du ønsker at prøve forlystelsen.
Så bare rolig, aktiviteterne er ikke lukkede, selvom de måske ikke kører hele tiden.  

sommerlandsj-sommerland-sjaelland-odsherred-vi-skaber-minder-groen-profil-energibesparelse-variende-aabningstider-miljoe-hensyn-forlystelsespark.jpg
sommerlandsj-familien-sommerland-personale-sommervaert-gode-kolleger-senior-teamleder-sommerjob-saesonarbejde.jpg

Akademi Sommerland

Vi træner og uddanner løbende vores sommerværter. Ud over alt det, de skal vide og kunne for at udføre arbejdet som sommervært, gør vi også meget ud af at træne i miljøhensyn i de daglige arbejdsrutiner. Vores sommerværter er også selv med til løbende at optimere træningen ved at bidrage med nye optimeringsforslag. På den måde tager vi alle aktivt ansvar for at gøre vores bedste og hele tiden forbedre os.

Vi sorterer skrald og pant

Vores sommerværter sorterer skrald i følgende fraktioner: mad, papir/pap, glas, metal, plastik, restaffald og pant.

Rundt om i parken har vi affaldsbeholdere til hhv. skrald og pant, og vi sorterer løbende de store containere, når vi tømmer dem. Derudover arbejder vi på bedre sorteringsmuligheder for vores gæster, så det bliver muligt at sortere i flere fraktioner, og så vi forhåbentlig oplever færre fejlsorteringer.

sommerlandsj-sommerland-sjaelland-odsherred-sommervaert-sommerjob-saesonarbejde-groen-profil-skrald-sortering-genbrug-pant-affaldssortering-recycling-miljoe.jpg
flex4b.jpg

 Grøn hjemmeside

Vi benytter Flex4B systemet, der aktivt reducerer deres klimaaftryk. 

Flex4Business ApS benytter et servercenter der tænker grønt, med grøn strøm for på den måde at mindske det aftryk produkterne sætter på miljøet. Desuden tænker de også i smarte løsninger og i at formindske deres strømforbrug.

Læs mere her.

 Clean Booking Certificate

Vi benytter bookingsystemet Compusoft, der har opnået "Clean Booking Certificate", til vores overnatningsområde. 

Compusofts hostingcenter og bookingplatform er primært drevet af solenergi, og de arbejder på at styrke den positive klimapåvirkning ved at reducere deres CO2-fodaftryk.

Så når du booker en overnatning hos os, gør du det gennem en bookingportal, der har fokus på at være så grønne som muligt.

sommmerlandsj-sommerland-sjaelland-forlystelsespark-odsherred-miljoe-baeredygtighed-energibesparelse-miljoemaerkning-gron-profil-clean-booking-certificate-compusoft.jpg
sommerlandsj-sommerland-sjaelland-odsherred-vi-skaber-minder-groenne-profil-miljoe-baeredygtighed-eco-friendly-staycation-green-key-attraction-forlystelsespark-maalsaetninger.jpg

Green Attraction

Vi gør vores bedste for at leve op til kriterierne for Danmarks nye miljømærke målrettet attraktioner, museer og zoologiske anlæg: Green Attraction

En del af kriterierne har vi allerede opfyldt, og andre er vi godt på vej til at lykkes med. Vi er endnu ikke helt i mål, men vi arbejder aktivt på at opnå certificeringen.

Ambitiøse mål for fremtiden

Vi sætter os ambitiøse mål, og vi arbejder hele tiden på at blive bedre og mere opmærksomme på vores CO2-aftryk.

I 2024 er en af vores målsætninger blandt andet, at 90% af vores daglige rengøringsmidler skal være miljømærkede.

Derudover arbejder vi løbende på at opnå certificeringerne Green Attraction og Green Key, ligesom vi hele tiden kigger på, hvordan vi kan vælge de grønne løsninger fremadrettet.

sommmerlandsj-sommerland-sjaelland-forlystelsespark-odsherred-miljoe-baeredygtighed-energibesparelse-miljoemaerkning-recycling-green-key-attraction-verdensmaal-gron-profil.jpg

Se mere...

sommerlandsj-sommerland-sjaelland-odsherred-blomst-lightblue.png

Vi ses til bade-, skov- & sjovtur

0